1. Uluslararası Karakterizasyon Sempozyumu (ISC’23), Afyon Kocatepe Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, NED Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi (Malzeme Mühendisliği Bölümü, Pakistan), Khaje Nasir Toosi Üniversitesi’nin (İran), Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin organizatörlüğünde SUNUM’un ev sahipliğinde gerçekleşti. Sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden değerli bilim insanları davet edildi. 13 davetli konuşmacı son teknolojiyi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023’te saat 04.17’de 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem anısına zirvemizin bu yılki 2023 temasını “Kahramanmaraş Depremi” olarak belirlendi. Sempozyumda 4 paralel yüz yüze oturum ve 3 paralel çevrimiçi oturum yer aldı. Bu oturumlarda hem ulusal hem de uluslararası konuşmacıların çok değerli sunumları yapıldı. Farklı ülkelerden 150’ye yakın sözlü, online sözlü ve poster sunumu başarıyla sunuldu. Sempozyum Üsküdar Belediye Başkanlığı’nın sponsorluğunda Boğaz gezisi ile sona erdi.

30 Kasım 2023, Perşembe 57 kez görüntülendi