1. Türkçe ve bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurar, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanındaki görsel ve grafiksel teknikleri iletişim kurmak amacıyla etkin olarak kullanır.
  2. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler, alanla ilgili bilgisayar yazılımları ile bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  3. Matematik ve Fizik gibi temel bilim dalları ile birlikte Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile ilgili mühendislik ve teknoloji konularında uygun altyapıya sahiptir.
  4. Malzeme mühendisliği alanındaki sistemleri, sistem bileşenlerini ya da süreci analiz eder ve ihtiyaçlar doğrultusunda modern tasarım yöntemleri uygulayarak tasarlar
  5. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanındaki problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular.
  6. Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır.
  7. Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olduğunu gösterir; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olur ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir.
  8. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ve ilişkili olduğu laboratuar, fabrika gibi çalışma alanlarında gerekli olan etik ilkeler ve bunlara uygun davranma bilincine sahiptir.
  9. Malzene mühendisliği uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır, gerekli durumlarda deney tasarlar, uygular, veri toplayarak sonuçları analiz eder ve yorumlar.
  10. Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilince; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahiptir.
  11. Bireysel olarak ve disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda, zaman kısıtı altında da olsa etkin çalışır.
04 Ağustos 2021, Çarşamba 740 kez görüntülendi